*Returul produselor inapoi catre SC AQUATEHNIC TARCA SRL se va face cu aceeasi societate de curierat rapid cu care s-a facut livrarea, cu optiunea, “deschidere la livrare” si “livrare din sediul FanCourier” pentru a se putea verifica integritatea produsului returnat, precum si daca coletul contine produsul complet.    

1.   Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Conform Articolului 9, alin.(2), litera(ii), în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese identice, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a primei piese.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

2.   Exceptiile

Nu pot fi denuntate contractele care nu indeplinesc criteriile mai jos enumerate:

a.  Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Produsul nou se livreaza dupa primirea si verificarea celui returnat intr-un termen de maxim 14 zile;

b. produse utilizate chiar doar pentru a fi testate (doar in cazul pompelor submersibile, in special a celor pentru ape uzate).

c. extensii de garantie desigilate;

d. produsele aduse pe baza de comanda, cu sau fara avans; (produse care nu se aflau in momentul comenzii in stocul vanzatorului)

e. in cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, un singur produs va fi acceptat ca desigilat, restul cantitatii va fi acceptata doar daca acestea sunt sigilate.

f. produsele trebuie sa fie functionale la parametrii optimi si sa fie insotite de certificatul de garantie in original, alaturi de factura in original

g. etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc

h. produsul nu contine toate aceesoriile cu care a fost comercializat.

i. produse vandute la preturi speciale, sau incluse in cadrul promotiilor

h.  furnizarea de produse sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care profesionistul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

*Nota In cazurile mentionate mai sus, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului (in deosebi in cazul persoanelor juridice) sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor.

Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3

3.   Exercitarea dreptului de retragere

 • Consumatorul informeaza SC AQUATEHNIC TARCA SRL cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea unui formular de retur disponibil pe siteul http://pompa-ta.ro logat in contul dumneavoastra, la sectiunea “Istoric si comenzile mele”, se selecteaza codul comenzii, se bifeaza produsul/produsele pentru care se cere returul si se creaza un bon de retur.
 • Daca aceasta procedura de altfel simpla, este de nerealizat, se poate trimite un simplu email cu toate detaliile cu privire la beneficiar, comanda, produse, pe adresa noastra, info@pompa-ta.ro
 • In termen de 48 ore lucratoare de la transmiterea notificarii, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata.

4.   Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

 • Costuri suportate de catre cumparator:
  • Costuri de retur si transport curier pentru produsul in cazul caruia cumparatorul renunta la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. ( art.14. punctul 2 )
  • Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. ( art.14.punctul 3 );

 

 • Costuri suportate de catre vanzator:
  • Produs ce nu este conform cu specificatiile din oferta vanzatorului.
  • Produs ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda cumparatorului.
  • Produs nefunctional in primele 48 de ore de la receptie sau colete ce prezinta deteriorari la receptie.

*Nota (daca defectul de nefunctionare este semnalat in primele 48 ore de la receptie)

 

5.   Rambursarea sumelor

 • Rambursarea sumelor se va face in cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, transmisa de catre vanzator(art. 13, punctele 1, 2, 3 si 4)

 

Legea in format complet, o gasiti accesând linkul urmator:

Ordonanţa de urgenţă nr. 34/2014